Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Arbeidsrecht niveau 5

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Arbeidsrecht regelt de rechtsverhouding tussen werkgever en werknemer. Deze verhouding kan zowel individueel zijn als collectief. Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft gesloten, heeft te maken met arbeidsrecht.
In veel functies komt u in aanraking met arbeidsrecht. Heeft u te maken met personeel en organisatie of bent u werkgever? Of bent u een juridisch medewerker, hr-manager of bedrijfsjurist? Dan is kennis van arbeidsrecht essentieel voor u. Met het diploma Arbeidsrecht niveau 5 hebt u aantoonbaar kennis van het arbeidsrecht in Nederland en kunt u deze toepassen in de praktijk.

Verder groeien?
Samen met het Associatiediploma Ondernemingsrecht niveau 5 en Vermogensrecht niveau 5 kunt u het functiegericht Associatiediploma Juridisch Adviseur aanvragen.
Het Functiegericht Associatiediploma Juridisch Adviseur geeft, in combinatie met het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4, recht op het aanvragen van het functiegericht Associatiediploma Paralegal.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Komt u in uw werk in aanraking met wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht? Dan is het Associatiediploma Arbeidsrecht niveau 5 de juiste investering voor uw carrière. Denk aan functies als juridisch medewerker of -adviseur of personeelsfunctionaris, maar ook als werkgever hebt u hier veel baat bij.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wat u kan helpen is het hebben van juridische vaardigheden, om te omgaan met wetteksten en het hanteren van een wettenbundel. Neem eens een kijkje bij het Associatiediploma Juridische vaardigheden niveau 4.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Arbeidsrecht niveau 5 zijn € 209,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor een online examen geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor uw examen ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep uit te printen en op papier te laten zien.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

  Daarnaast mag u tijdens het examen Arbeidsrecht niveau 5 het volgende hulpmiddel gebruiken:

  • Niet-geannoteerde Wettenbundel Arbeidsrecht
 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen; van een vrijstelling tot inzage, tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden
  • Het examenprogramma is beschikbaar en vindt u onder het kopje Downloads op deze pagina.
  • Het voorbeeldexamen wordt begin 2017 gepubliceerd.
  • Het examen Arbeidsrecht niveau 5 kunt u afleggen vanaf september 2017. 


  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website