Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3

Salarisadministratie? Een vak waarin altijd werk is, getuige de vele vacatures voor (assistent)loonadministrateur. Een boeiend en afwisselend vak, waarin regelmatig wat wijzigt. Niet alleen in het personeelsbestand of in de hoogte en samenstelling van salarissen, maar ook op het terrein van wet- en regelgeving. Never a dull moment! Het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) is bestemd voor de startende salarisadministrateur of assistent op de afdeling loonadministratie. Ook als u regelmatig samenwerkt met de salarisadministratie, biedt dit diploma waardevolle achtergrondinformatie. Tot slot: u kunt online examen doen op een tijdstip dat u schikt!

Doorgroeien? Samen met Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3 geeft BKL® recht op het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®).

Examens

Terug

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Basiskennis Loonadministratie (BKL®) is bestemd voor de administratieve medewerker die werkzaam is of wil zijn op het terrein van loonadministratie.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Examen
  Soort
  Examendata
  Locaties*
  • Examen

   Loonheffingen niveau 3

   Soort

   Online examen

   Examendata

   Elke werkdag

   Locaties*
  • Examen

   Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3

   Soort

   Online examen

   Examendata

   Elke werkdag

   Locaties*
  * aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  • De kosten voor het examen Loonheffingen niveau 3 zijn € 184,-.
  • De kosten voor het examen Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid niveau 3 zijn € 184,-.

  Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep? Uitprinten!
  U ontvangt uw examenoproep per e-mail. Print uw examenoproep uit en neem deze mee naar uw examen. Het is niet toegestaan om uw examenoproep op uw mobiele telefoon of tablet te laten zien.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  De geldigheidstermijn van de certificaten Loonheffingen niveau 3 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3 is 4 jaar. Wilt u het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) behalen? Houdt u dan de geldigheidsduur goed in de gaten.

 • Belangrijke examen informatie

  De termijn voor het verwerken van wetswijzigingen in de examenvragen van Loonheffingen niveau 3 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3 is 6 maanden.

Inschrijven & aanvragen

Inschrijven voor een examen? Inzage, vrijstelling of een ander examenproduct aanvragen? Regel het direct via onze webshop.

Mogelijke vervolgstudies

Zoek opleider

Zoek direct een opleider bij u in de buurt

Naar de normale website Naar de mobiele website