Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Basiskennis Secretariaatspraktijk

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 2
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Let op: per 1 september 2022 stopt de Associatie met het aanbieden van dit examen.

Met het Associatiediploma Basiskennis Secretariaatspraktijk kent u de eerste kneepjes van het secretariële vak. U beheert efficiënt een of meerdere agenda’s, maakt afspraken en handelt post op een correcte wijze af. Ook bent u goed inzetbaar als gastheer of gastvrouw: u kent de etiquetteregels voor aanspreekvormen en formele diners. U ontvangt zelfstandig gasten en representeert uw organisatie klantvriendelijk en efficiënt. Kortom: met dit diploma kunt u direct aan de slag als medewerker secretariaat of als telefoniste/receptioniste op ondersteunend niveau.

Verder groeien?
In combinatie met de Associatiediploma’s Basiskennis Correspondentie Nederlands en Basiskennis Computervaardigheden levert dit diploma u een functiegericht Associatiediploma op: het Praktijkdiploma Medewerker Secretariaat. Met dit functiegerichte diploma toont u aan dat u alle uitvoerende werkzaamheden op een secretariaat onder de knie hebt.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Ambieert u een functie als medewerker secretariaat of telefoniste/receptioniste? Haal dan het Associatiediploma Basiskennis Secretariaatspraktijk. U hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Basiskennis Secretariaatspraktijk zijn € 116,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving.Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

  Daarnaast mag u tijdens dit examen gebruikmaken van het Groene Boekje.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Basiskennis Secretariaatspraktijk bestaat uit gesloten vragen en duurt 60 minuten. 

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website