Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Belangrijk nieuws vanuit onze Test Centers

Belangrijk nieuws vanuit onze Test Centers

15:53 29-05-2020

Bij onze Test Centers staat veiligheid voor u als kandidaat voorop. Daarom worden de mogelijkheden tot het veilig doen van examen continu gemonitord en waar nodig bijgestuurd. Hieronder vindt u het laatste nieuws rondom bezetting van de locaties en weigering van kandidaten met verkoudheidsklachten.

Test Center bezetting

Vanwege de halve bezetting is het op sommige locaties moeilijk om op korte termijn een examen te boeken. Op de locaties Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Leeuwarden, Leiden, Utrecht, Rotterdam en Zwolle zitten kandidaten in zogenoemde pods, waarin ze afgeschermd zitten van andere kandidaten. Als de kandidaat in de pod zit, is er tussen kandidaten anderhalve meter afstand.

Daarom is besloten om vanaf volgende week in Arnhem en Amsterdam twee extra stoelen beschikbaar te maken. Dat betekent dat er geen lege plek meer tussen sommige kandidaten zit, maar dat zij alsnog afgeschermd zitten van elkaar. Om te voorkomen dat kandidaten tegelijk opstaan en daardoor niet voldoende afstand van elkaar kunnen houden, is de instructie vanuit surveillanten naar kandidaten, dat zij hun vinger opsteken als ze hulp nodig hebben of klaar zijn met het examen. Zo kan de surveillant aangeven welke kandidaat mag opstaan.

Hooikoorts / verkoudheidsklachten

In deze periode van het jaar kampen veel mensen met hooikoorts- of andere verkoudheidsklachten. Het Test Center zal kandidaten met deze klachten altijd weigeren om de volgende redenen:

  • De klachten zijn niet te onderscheiden van coronaklachten, ook al geeft de kandidaat aan dat het om hooikoorts of verkoudheid gaat.
  • Een kandidaat in de examenzaal met deze klachten zorgt voor overlast en onrust bij andere kandidaten, aangezien aan andere kandidaten niet kan worden uitgelegd dat het in dit geval om hooikoorts of verkoudheid gaat.
Naar de normale website Naar de mobiele website