Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Benut nog dit jaar jouw opleidingsbudget

Benut nog dit jaar jouw opleidingsbudget

15:32 26-11-2020

Wist je dat veel organisaties een jaarlijks opleidingsbudget hebben waarmee werknemers zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien in hun carrière? Zo niet, dan ben je niet de enige.

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het beschikbare opleidingsbudget niet benut. Bijvoorbeeld omdat werknemers niet op de hoogte zijn van het bestaan van het budget. Binnenkort verlopen de budgetten voor 2020. Check daarom nog voor het einde van het jaar of je gebruik kunt maken van een opleidingsbudget.

Hoe pak je dit aan? Een paar tips:

  • Zoek eerst uit wat er mogelijk is binnen jouw organisatie. Hiervoor kun je terecht bij de afdeling HR of jouw leidinggevende. Ook kun je de mogelijkheden vaak terugvinden in de cao of arbeidsovereenkomst.
  • Zorg dat je weet waarom jij je wilt ontwikkelen. Als je de regie neemt over je persoonlijke groei, opent dat deuren. Je presteert beter en krijgt nieuwe energie en motivatie.
  • Zoek een opleiding die past bij jouw wensen en behoeften. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden in de examengids van de Associatie.
  • Maak vervolgens jouw leerdoelen concreet voor je werkgever, zodat hij weet welke meerwaarde de opleiding heeft voor jouw bedrijf.
  • Nu beslissen én direct starten, dat lijkt misschien wat kort dag. Bij verschillende opleiders is het mogelijk om je nog dit jaar in te schrijven en daadwerkelijk te starten in 2021. Zo blijft er in 2021 extra budget beschikbaar voor een vervolgstudie.
Naar de normale website Naar de mobiele website