Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®)

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Per 1 januari 2018 geldt er een aangepast examenprogramma voor BIV®. Hierbij is eventuele overlap uit het examenprogramma gehaald en ligt het accent meer op inzicht- en toepassingsvragen dan op kennisvragen. Verder is er een logische samenhang gecreëerd tussen Bestuurlijke Informatievoorziening (niveau 5) en Accounting Information Systems (niveau 6) en komen de dienstverlenende organisaties alleen op basaal niveau aan bod, in AIS volgt de verdieping.

Het Associatiediploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®)
Onjuiste of onvolledige managementinformatie kan leiden tot verkeerde beleidsbeslissingen en inefficiënt werken. Om het management goed te kunnen informeren over de interne gang van zaken speelt betrouwbaarheid van de informatie een cruciale rol. Dit vereist inzicht in de risico’s die deze betrouwbaarheid bedreigen. Een schone taak voor u als financieel-economisch medewerker? Jazeker! Met het Associatiediploma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) beschikt u over de vereiste kennis om grip te krijgen op de informatieprocessen binnen uw organisatie – onmisbaar in een tijd waarin ICT zich in sneltreinvaart ontwikkelt.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) is een sterke toevoeging op uw cv als u:

  • een administrateur bent en uw administratieve functie wilt verbreden;
  • wilt uitgroeien tot assistent-controller;
  • zich wilt verdiepen in de administratieve organisatie.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Geadviseerd wordt het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) of Associatiediploma MBA®.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) zijn € 209,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep? Uitprinten!
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen examen Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV®) bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 120 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website