Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Communicatieve en adviesvaardigheden

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Mondeling

Omschrijving Examen

Terug

Het diploma Communicatieve en adviesvaardigheden biedt u voldoende bagage voor specifieke vaardigheden zoals presentatietechnieken en adviesvaardigheden. U bent een volwaardig gesprekspartner voor het management voor managementvraagstukken op het gebied van beloningsbeleid.
Uw ingeleverde scriptie vormt de basis voor het mondeling examen Communicatieve en adviesvaardigheden.

In combinatie met Strategische Arbeidsvoorwaarden & Belonen en de CBC® scriptie levert dit diploma u het Associatiediploma Compensation & Benefits Consultant (CBC®) op. Deskundigen in beloningsvraagstukken, ook wel Compensation & Benefits genoemd, worden in toenemende mate gevraagd in het bedrijfsleven.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Het diploma Communicatieve en adviesvaardigheden  is geschikt voor:

  • Iedereen die verantwoordelijk is voor salarisadministratie in een middelgrote en grote onderneming
  • Iedereen die het management adviseert
  • Salarisfunctionarissen die zich graag verder willen ontwikkelen in professionele zin
  • Iedereen met een juridische of HRM achtergrond
 • Examendata & locaties
  Datum
  Sluitingsdatum aanmelden
  Locaties*
  • Datum

   23-06-2020

   Sluitingsdatum aanmelden

   08-06-2020

   Locaties*
  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Communicatieve en adviesvaardigheden zijn € 297,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Voor dit examen gelden afwijkende aanmeldtermijnen ten opzichte van het examenreglement. Ook geldt voor dit examen een minimum aantal kandidaten. Het examen gaat definitief door als hiervoor minimaal vier kandidaten zijn aangemeld. Wanneer na de sluitingsdatum blijkt dat dit aantal niet gehaald is, nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

  Examendatum*

  Reguliere sluitingsdatum

  Lastminute sluitingsdatum

  28-01-2020 13-01-2020

  22-01-2020

  23-06-2020

  08-06-2020

  17-06-2020

  * onder voorbehoud van calamiteiten.

  Houd er rekening mee dat u uw scriptie tijdig indient. Meer informatie over de behandeltermijnen van een scriptie vindt u hier.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Belangrijke examen informatie

  Na een voldoende beoordeling van uw scriptie kunt u zich aanmelden voor het mondelinge examen Communicatieve en adviesvaardigheden. Direct na uw aanmelding, echter uiterlijk 15 dagen voor het examen, stuurt u uw goedgekeurde scriptie paperbased in tweevoud per post aan:

  Associatie voor Examinering
  t.a.v. Klantenservice
  Postbus 1230
  3800 BE  Amersfoort

  Het examen Communicatieve en adviesvaardigheden is een mondeling examen en duurt 40 minuten. Meer informatie over het examen vindt u onder het kopje Downloads op deze pagina.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website