Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Scriptie CBC®

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Scriptie

Omschrijving Examen

Terug

Met de scriptie voor Compensation & Benefits Consultant (CBC®) toont u aan dat u een beloningsvraagstuk kunt beschrijven en analyseren, en kunt voorzien van een onderbouwd advies. U formuleert een onderzoeksvraag gebaseerd op een probleem binnen een bestaande organisatie. Bij de beschrijving en analyse gebruikt u passende literatuur op hbo-niveau. Bij voldoende beoordeling van uw scriptie kunt u door middel van het Associatie examen Communicatieve Vaardigheden uw scriptie presenteren en verdedigen.

In combinatie met Strategische Arbeidsvoorwaarden & Belonen en Communicatie & Adviesvaardigheden levert dit diploma u het Associatiediploma Compensation & Benefits Consultant (CBC®) op. Hiermee kunt u bij managementvraagstukken op het gebied van arbeid en beloning advies uitbrengen.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  De opleiding is geschikt voor:

  • iedereen die verantwoordelijk is voor salarisadministratie in een middelgrote en grote onderneming;
  • iedereen die het management adviseert;
  • salarisfunctionarissen die zich graag verder willen ontwikkelen in professionele zin;
  • iedereen met een juridische of HRM achtergrond.
 • Examendata & locaties
  Datum
  Sluitingsdatum aanmelden
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

   Sluitingsdatum aanmelden
    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Scriptie CBC® zijn € 279,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

  Beoordeling onderwerp (probleemstelling) scriptie
  De examencommissie CBC®beoordeelt vooraf het onderwerp van uw scriptie. Een lijst met goedgekeurde onderwerpen downloadt u op deze pagina onder 'downloads'.

  De eisen en beoordelingsformulier van de scriptie vindt u hier ook.

  Wilt u een ander onderwerp kiezen? Voordat u begint met het schrijven van uw scriptie vraagt u toestemming bij de examencommissie van CBC® van de Associatie. E-mail uw onderwerp met toelichting naar klantenservice@associatie.nl. U ontvangt binnen 3 weken een reactie.

  Examenmomenten
  Er zijn minimaal 2 examenmomenten per jaar: in januari en in juni. U levert uw scriptie uiterlijk aan op:

      Examendatum

      Uiterste aanleverdatum

      28 januari 2020

        21 december 2019

      23 juni 2020

         6 mei 2020


  U kunt uw scriptie ook eerder inleveren, zodra er voldoende kandidaten zijn wordt er een examendag gepland.

  Meld u aan voor de beoordeling van uw scriptie via Inschrijven & aanvragen rechtsboven op deze pagina.

  Beoordeling scriptie
  De beoordeling van de scriptie neemt maximaal 10 werkdagen in beslag. U ontvangt de uitslag van de beoordeling van uw scriptie per e-mail, inclusief het beoordelingsformulier.

  Na een voldoende beoordeling van uw scriptie kunt u zich aanmelden voor het examen Communicatieve Vaardigheden (mondeling).
  Let op: als u zich inschrijft voor het mondeling examen Communicatieve vaardigheden, stuurt u de paperbased versie van uw scriptie in 2-voud gelijktijdig met uw inschrijving per post naar:

  Nederlandse Associatie voor Examinering
  t.a.v. afd. Examenuitvoering
  Postbus 1230
  3800 BE  Amersfoort

  Is uw scriptie afgekeurd? U vindt in het beoordelingsformulier de onderbouwing. Wilt u uw nieuwe of aangepaste scriptie opnieuw laten beoordelen, dan meldt u zich opnieuw aan via deze pagina.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Belangrijke examen informatie

  Bekijk, voordat u start aan uw scriptie, op deze pagina de documenten onder het kopje 'Downloads'. Dan bent u op de hoogte van de beoordelingscriteria, en goedgekeurde onderwerpen. De procedure voor aanlevering van de scriptie is omschreven in het document ‘Instructie scriptie’.

 • Downloads
Naar de normale website Naar de mobiele website