Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Correspondentie Nederlands

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Let op: per 1 september 2022 stopt de Associatie met het aanbieden van dit examen.

Offerte of orderbevestiging opstellen? Een uitnodiging of zakelijke e-mail schrijven? Dat vereist specifieke vaardigheden en een goede kennis van de Nederlandse taal. Het Associatiediploma Correspondentie Nederlands toont aan dat u de juiste vaardigheden in huis hebt! U schrijft verschillende soorten brieven en weet wat de formele kenmerken zijn. Grammatica en spellingsregels past u correct toe. Ook hanteert u zonder twijfel de juiste stijl en toon. Met het Associatiediploma Correspondentie Nederlands hebt u alle benodigde kennis is huis om goedlopende teksten te schrijven.

Verder groeien?
In combinatie met de Associatiediploma’s Secretariaatspraktijk, Notuleren en Computervaardigheden brengt dit diploma u het functiegerichte Associatie Praktijkdiploma Secretaresse. Hiermee toont u aan dat u zelfstandig de functie van secretaresse kunt uitvoeren. Als een spin in het web pakt u alle grote en kleine klussen aan en voert deze zelfstandig en correct uit.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Het diploma Correspondentie Nederlands is bestemd voor iedereen die correcte zakelijke documenten, e-mails en brieven wil schrijven. Van secretaresse tot management assistent.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Correspondentie Nederlands zijn € 116,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum. 

  Examenoproep 
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.  
  Daarnaast mag u tijdens dit examen gebruikmaken van het Groene Boekje.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Belangrijke examen informatie

  ​​Het online examen Correspondentie Nederlands bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 60 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website