Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Fiscale Jaarrekening niveau 6

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

LET OP: Gewijzigd per 1 januari 2018

Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een onderneming van het afgelopen boekjaar. Er zijn 2 soorten jaarrekeningen, de fiscale jaarrekening en de bedrijfseconomische jaarrekening.

De fiscale jaarrekening voldoet aan de normen van de fiscus en is bedoeld om inzicht te geven in de fiscale winst.

Na het behalen van het certificaat Fiscale Jaarrekening niveau 6 bent u in staat om de fiscale balans en de fiscale winst-en-verliesrekening van een enkelvoudige vennootschap op te stellen. Ook kunt u het saldo fiscale winstberekening berekenen en een definitieve vennootschappelijke balans en winst-en-verliesrekening opstellen. 

Verder groeien?
In combinatie met Jaarrekening niveau 6, Financiering niveau 6, Belastingrecht niveau 6 en Cost & Management Accounting niveau 6 levert dit certificaat u het Associatiediploma Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accounting (VBA®) op. VBA® is een compact programma voor de professional in finance.

Per 1 januari 2018 is de inhoud van het VBA® programma gewijzigd. Sinds deze datum bestaat het Associatiediploma Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accounting (VBA®) uit Bedrijfsadministratie niveau 6, Belastingrecht niveau 6, Jaarrekening/Externe Verslaggeving niveau 6, Financiering niveau 6 en Cost & Management Accounting/Management Accounting & Control niveau 6.

Fiscale Jaarrekening niveau 6 is sinds 1 januari 2018 geen onderdeel meer van het VBA®. Meer hierover leest u in het nieuwsbericht.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Geadviseerd wordt het Associatiediploma MBA® of vergelijkbaar, zodat u de benodigde voorkennis hebt.

  Let op: het certificaat Fiscale Jaarrekening niveau 6 maakt sinds 1 januari 2018 geen onderdeel meer uit van het Associatiediploma Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accounting (VBA®). 

   

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Fiscale Jaarrekening niveau 6 zijn € 220,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het voorbeeldexamen is beschikbaar en vindt u in uw account. U gaat naar 'Mijn account' rechtsbovenin de pagina. Om voorbeeldexamens te downloaden gaat u naar 'Download voorbeeldexamens'.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website