Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® Applications Design & Development

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Veel ICT-professionals krijgen te maken met applicaties: computerprogramma's (software). Na het afronden van het iEXA® examen Application Design & Development hebt u kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van applicatie-ontwerp en -ontwikkeling. Deze kennis en vaardigheden zijn met name relevant voor software engineering en dan met name ontwikkelaars / developers. Ook voor een ICT-professional die werkzaam is in een andere tak van ICT, is het relevant om op de hoogte te zijn van dit onderwerp. 

Dit examen heeft betrekking tot het e-CF gebied 'Plan' en 'Build' en op een aantal van de daarin voorkomende competenties op e-CF niveau 3. het examen richt zich op één architectuurlaag, te weten Applications.

 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Dit examen is bestemd voor de (toekomstige) ICT-professional die zich wil verdiepen in ontwerp en ontwikkeling van applicaties. Het betreft dus kennis en vaardigheden die met name relevant zijn voor functies op het gebied van software engineering en dan met name specifiek voor ontwikkelaars / developers.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® Applications Design & Development zijn € 215,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA® examen? Kijk dan op de pagina Procedures & Regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Het e-Competence Framework (e-CF) is het Europese raamwerk waarop het e-Competence Assessment is gebaseerd.

   Het e-Competence Framework omschrijft welke ICT-competenties in bedrijven en organisaties nodig zijn. Het heeft als doel in de Europese markt een algemene en volledige set van e-Competences aan te bieden, die op maat kunnen worden gebruikt in verschillende ICT-business omgevingen.

  Lees meer op www.ecompetences.eu.

 • Belangrijke examen informatie

  Inhoud examen:

  • Ontwerp van applicaties
  • Applicatie ontwikkeling

  De gemiddelde studielast voor dit examen is 280 uur. Het online examen iEXA® Appplication Design & Development bestaat uit gesloten vragen en duurt 120 minuten.
  Bij een score vanaf 65% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website