Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® Basisexamen Business Processes

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Als ICT professional heeft u direct te maken met alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie. Beweging in de organisatie heeft direct effect op ICT en wijzigingen of vernieuwingen op het gebied van ICT zijn direct voelbaar in de organisatie. Inzicht in bedrijfsprocessen is dan ook cruciaal voor een ICT professional. Met het certificaat iEXA® Business Processes op zak doorziet u de verhouding tussen bedrijfsprocessen en ICT, bent u goed in staat de vertaling van ICT naar bedrijfsvoering te maken en kunt u binnen de context van uw werkzaamheden praktisch en realistisch advies uitbrengen.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Iedere ICT professional heeft (basis)kennis nodig van organisatieprocessen, het vertalen van deze processen naar applicaties en ICT infrastructuren. De iEXA® basisexamens sluiten naadloos aan op de internationale ICT competenties en beroepsprofielen. Hiermee heeft u genoeg basis kennis om aan de slag te gaan als professional in ICT.

  Er is geen specifieke voorkennis vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® Basisexamen Business Processes zijn € 199,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA®-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  De iEXA®-diplomalijn bestaat uit drie basisexamens en acht verdiepingsexamens op het gebied van Business Processes, Applications en Infrastructure. De basisexamens toetsen kennis, vaardigheden en competenties op het niveau van Associate Degree en leveren in totaal 30 ECTS-punten op. De verdiepingsexamens toetsen op het niveau van Bachelor Degree en leveren in totaal 80 ECTS-punten op.

  iEXA® is gebaseerd op het vroegere AMBI, de Bachelor of ICT en het e-Competence Framework (eCF).

  Het e-CF is ontwikkeld in opdracht van de Europese Commissie, de IT-industrie en overheden. Door het standaardiseren van ICT- functies wordt het voor werkgevers makkelijker het juiste personeel aan te trekken. Door het e-CF kunnen werknemers en zzp’ers zich beter profileren in de markt. Bovendien verbetert het e-CF de Europese vergelijkbaarheid van sollicitanten. Zie voor meer informatie over e-CF: http://www.ecompetences.eu/.

 • Belangrijke examen informatie

  iEXA® Basisexamen Business Processes gaat in op de verhouding tussen bedrijfsprocessen en ICT. Hierin worden o.a. trends (Big Data, Internet of Things en Cloud Computing) en service modellen (SaaS, PaaS, Iaas) behandeld.

  Inhoud examen:

  • Bedrijfsprocessen en organisaties
  • De plaats en rol van IT in de maatschappij en organisaties
  • Strategie en sourcing
  • Management en besluitvorming
  • Communicatie in organisaties
  • Projectmatig werken

  De gemiddelde studielast voor het iEXA® Basisexamen Business Processes is 280 uur. Het online examen iEXA® Basisexamen Business Processes bestaat uit gesloten en invulvragen en duurt 90 minuten. 
  Bij een score vanaf 60% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website