Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® Building and Implementing

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Na het afronden van het examen iEXA® Building and Implementing heeft de kandidaat kennis opgedaan op het gebied van integratie van componenten, testen, implementatie van oplossingen, het vervaardigen van documentatie en systems engineering. In dit examen worden verschillende elementen van competenties van het e-CF getoetst. Het betreft kennis- en vaardigheidscomponenten zoals deze in e-CF worden genoemd. Het gaat hierbij om componenten die zich op niveau e-CF 3 bevinden. Dit is vergelijkbaar met EQF 6, oftewel bachelorniveau. Met het examen worden de in een examensetting te toetsen aspecten van een competentie afgetoetst. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het kunnen behalen van de betreffende competentie.

 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Dit examen is bestemd voor de (toekomstig) ICT-professional die zich wil verdiepen in het bouwen, implementeren en integreren van applicaties en/of ICT infrastructuur. Het betreft kennis en vaardigheden die met name relevant zijn voor functies op het gebied van applicaties en infrastructuur.

  Vooropleiding
  Het iEXA® raamwerk bestaat uit 3 basisexamens en 8 kernexamens. Het is aan te raden de 3 basisexamens af te ronden, alvorens u de 8 kernexamens aflegt omdat er een basiskennis verwacht wordt op e-CF niveau 3, ofwel EQF niveau 6.
  U kiest echter de volgorde die u zelf het prettigst vindt.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® Building and Implementing zijn € 215,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA®-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  Het e-Competence Framework (e-CF) is het Europese raamwerk waarop het e-Competence Assessment is gebaseerd.
   
  Het e-Competence Framework omschrijft welke ICT-competenties in bedrijven en organisaties nodig zijn. Het heeft als doel in de Europese markt een algemene en volledige set van e-Competences aan te bieden, die op maat kunnen worden gebruikt in verschillende ICT-business omgevingen.

  Lees meer op www.ecompetences.eu.

 • Belangrijke examen informatie

  Inhoud examen:

  • Systems engineering
  • Testen
  • Oplossingen implementeren
  • Integratie van componenten
  • Vervaardigen van documentatie

  De gemiddelde studielast voor dit examen is 280 uur. Het online examen iEXA® Building and Implementing bestaat uit gesloten vragen en duurt 120 minuten.
  Bij een score vanaf 65% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website