Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® Management 1: Projects, Business change, Risk and Security

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Als ICT-professional hebt u kennis nodig van verschillende managementonderwerpen, omdat u daar in de praktijk mee te maken krijgt. Zo werken ICT’ers vaak in projecten en is kennis over het managen van projecten van belang voor het goed kunnen functioneren in projecten. Hetzelfde geldt voor verandermanagement en risicomanagement, want bijvoorbeeld het invoeren van een nieuw informatiesysteem brengt onzekerheid en veranderingen met zich mee. Ook krijgt iedere ICT’er te maken met belangrijke onderwerp van informatiebeveiliging.

Na het afronden van het examen iEXA® Management 1: Projects, Business change, Risk and Security hebt u de benodigde kennis en vaardigheden op e-CF 3/ bachelor-niveau van deze vier onderwerpen. 

Samen met iEXA® Management 2: Quality, Relationships, Improvement & Forecasting beslaat dit examen het eCF gebied Management.

 

 

 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Dit examen is bestemd voor de (toekomstig) ICT-professional die zich wil verdiepen in het managen van de ICT. Het betreft managementthema’s die relevant zijn voor zowel de bedrijfsprocessen, de applicaties als de infrastructuur.

  Vooropleiding
  Het iEXA® raamwerk bestaat uit 3 basisexamens en 8 kernexamens. Het is aan te raden de 3 basisexamens af te ronden, alvorens u de 8 kernexamens aflegt omdat er een basiskennis verwacht wordt op e-CF niveau 3, ofwel EQF niveau 6.
  U kiest echter de volgorde die u zelf het prettigst vindt.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® Management 1: Projects, Business change, Risk and Security zijn € 215,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA®-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  Het e-Competence Framework (e-CF) is het Europese raamwerk waarop het e-Competence Assessment is gebaseerd.
   
  Het e-Competence Framework omschrijft welke ICT-competenties in bedrijven en organisaties nodig zijn. Het heeft als doel in de Europese markt een algemene en volledige set van e-Competences aan te bieden, die op maat kunnen worden gebruikt in verschillende ICT-business omgevingen.

  Lees meer op www.ecompetences.eu.

 • Belangrijke examen informatie

  Inhoud examen:

  • Project and Portfolio Management
  • Risk Management
  • Business Change Management
  • Information Security Management

  De gemiddelde studielast voor dit examen is 280 uur. Het examen Management 1: Projects, Business change, Risk and Security is een online examen en bestaat uit gesloten vragen en duurt 120. 
  Bij een score vanaf 65% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website