Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® ICT Management 2: Quality, Relationships, Improvements and Forecasting

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Voor ICT-professionals die zich verdiepen in de bedrijfskundige kant van de informatica is in het e-CF een aantal competenties opgenomen die op bachelor-niveau van belang zijn. Dit zijn de onderwerpen prognose-ontwikkeling, relatie-, proces- en kwaliteitsmanagement. Kennis van deze onderwerpen is noodzakelijk voor de ICT-professional die zich willen ontwikkelen in de richting van functies zoals ICT accountmanager, business analist, business informatiemanager, ICT consultant, projectmanager of kwaliteitsmanager. 

Na het afronden van het examen iEXA® Management 2: Quality, Relationships, Improvements and Forecasting hebt u de benodigde kennis en vaardigheden op e-CF 3/ bachelor-niveau van deze vier onderwerpen. 

Samen met iEXA® Management 1: Projects, Business change, Risk and Security beslaat dit examen het eCF gebied Management.

 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Dit examen is bestemd voor de (toekomstig) ICT-professional die zich wil verdiepen in het managen van de ICT. Het betreft managementthema’s die relevant zijn voor zowel de bedrijfsprocessen, de applicaties als de infrastructuur.

  Vooropleiding
  Het iEXA® raamwerk bestaat uit 3 basisexamens en 8 kernexamens. Het is aan te raden de 3 basisexamens af te ronden, alvorens u de 8 kernexamens aflegt omdat er een basiskennis verwacht wordt op e-CF niveau 3, ofwel EQF niveau 6.
  U kiest echter de volgorde die u zelf het prettigst vindt.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® ICT Management 2: Quality, Relationships, Improvements and Forecasting zijn € 215,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA®-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  Het e-Competence Framework (e-CF) is het Europese raamwerk waarop het e-Competence Assessment is gebaseerd.
   
  Het e-Competence Framework omschrijft welke ICT-competenties in bedrijven en organisaties nodig zijn. Het heeft als doel in de Europese markt een algemene en volledige set van e-Competences aan te bieden, die op maat kunnen worden gebruikt in verschillende ICT-business omgevingen.

  Lees meer op www.ecompetences.eu.

 • Belangrijke examen informatie

  Inhoud examen:

  • Ontwikkelen van prognoses
  • Relatiemanagement
  • Procesverbetering
  • ICT-kwaliteitsmanagement

  De gemiddelde studielast voor dit examen is 280 uur. Het online examen iEXA® ICT Management 2: Quality, Relationships, Improvements and Forecasting bestaat uit gesloten vragen en duurt 120 minuten.
  Bij een score vanaf 65% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website