Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® Service and Operation

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Zowel voor de ICT’-professional die zich wil specialiseren in het ontwikkelen van informatiesystemen en technische infrastructuur is dit een zeer relevant  examen. Denk aan functies binnen het servicemanagement, maar ook relevant voor bijvoorbeeld technische specialisten, software ontwikkelaars en security specialisten.  
Het examen valt binnen het e-CF competentiegebied ‘Run’. Het betreft hier de beheeronderwerpen user support, change support, service delivery en problem management. 

 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Dit examen is bestemd voor de (toekomstig) ICT-professional die zich wil verdiepen in het ontwikkelen van informatiesystemen en technische infrastructuur Het betreft onderwerpen die met name relevant zijn voor de architectuurlagen informatiesystemen en de infrastructuur.

  Vooropleiding
  Het iEXA® raamwerk bestaat uit 3 basisexamens en 8 kernexamens. Het is aan te raden de 3 basisexamens af te ronden, alvorens u de 8 kernexamens aflegt omdat er een basiskennis verwacht wordt op e-CF niveau 3, ofwel EQF niveau 6.
  U kiest echter de volgorde die u zelf het prettigst vindt.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® Service and Operation zijn € 215,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA®-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  Het e-Competence Framework (e-CF) is het Europese raamwerk waarop het e-Competence Assessment is gebaseerd.
   
  Het e-Competence Framework omschrijft welke ICT-competenties in bedrijven en organisaties nodig zijn. Het heeft als doel in de Europese markt een algemene en volledige set van e-Competences aan te bieden, die op maat kunnen worden gebruikt in verschillende ICT-business omgevingen.

  Lees meer op www.ecompetences.eu

 • Belangrijke examen informatie

  Inhoud examen:

  • Gebruikersondersteuning / User support
  • Ondersteunen van wijzigingen / Change Support
  • Dienstverlening / Service Delivery
  • Probleem management / Problem Management

  De gemiddelde studielast voor dit examen is 280 uur. Het online examen iEXA® Service and Operation bestaat uit gesloten vragen en duurt 120 minuten.
  Bij een score vanaf 65% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website