Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

iEXA® Support & Enable

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vanaf 1 maart 2020 biedt de Associatie geen iEXA® examens meer aan. Alle reeds uitgegeven diploma’s zijn geregistreerd bij de Associatie en blijven hun waarde behouden.

Het examen iEXA® Support & Enable kent vijf hoofdonderwerpen die aansluiten bij de betreffende e-CF competenties: opleiding en training, contractmanagement, personeelsontwikkeling, informatie- en kennismanagement en het vaststellen van behoeften behandeld.

Dit examen is vooral geschikt voor de ICT-professional die zich wil verdiepen in de ondersteunende activiteiten binnen het ict-werkveld. Na het afronden van het examen iEXA® Support & Enable heeft de kandidaat zich vooral kennis en vaardigheden eigen gemaakt die iedere ICT’er tot op zekere hoogte dient te beheersen, maar vooral goed dienen te worden beheerst door ICT-trainers, personeelsmanagers, contractmanagers en vergelijkbare rollen.

 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Het examen iEXA® Support & Enable is vooral bestemd voor de (toekomstige) ICT-professional die zich vooral wil verdiepen in ondersteunende activiteiten. Het betreft dus kennis en vaardigheden die iedere ICT’er tot op zekere hoogte dient te beheersen, maar vooral goed dienen te worden beheerst door ICT-trainers, personeelsmanagers, contractmanagers en vergelijkbare rollen.

  Vooropleiding
  Het iEXA® raamwerk bestaat uit 3 basisexamens en 8 kernexamens. Het is aan te raden de 3 basisexamens af te ronden, alvorens u de 8 kernexamens aflegt omdat er een basiskennis verwacht wordt op e-CF niveau 3, ofwel EQF niveau 6.
  U kiest echter de volgorde die u zelf het prettigst vindt.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   (Nog) niet te boeken

    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen iEXA® Support & Enable zijn € 215,00 exclusief btw.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een iEXA®-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  Het e-Competence Framework (e-CF) is het Europese raamwerk waarop het e-Competence Assessment is gebaseerd.
   
  Het e-Competence Framework omschrijft welke ICT-competenties in bedrijven en organisaties nodig zijn. Het heeft als doel in de Europese markt een algemene en volledige set van e-Competences aan te bieden, die op maat kunnen worden gebruikt in verschillende ICT-business omgevingen.

  Lees meer op www.ecompetences.eu.

 • Belangrijke examen informatie

  Inhoud examen:

  • Opleiding en training
  • Contractmanagement
  • Personeelsontwikkeling
  • Informatie- en kennismanagement
  • Behoeften vaststellen

  De gemiddelde studielast voor dit examen is 280 uur. Het online examen iEXA® Support & Enable bestaat uit gesloten vragen en duurt 120 minuten.
  Bij een score vanaf 65% is het examen behaald.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website