Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Inspecteur Cao Uitzendkrachten

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo

Met het diploma Inspecteur Cao Uitzendkrachten krijgt u als inspecteur handvatten om uw professie nog beter uit te kunnen voeren. U hebt kennis van inspectie, rapportage en communicatietechnieken met onderwerpen zoals arbeids- en cao-recht, werkingssfeer, specifieke inhoudelijke thema’s zoals de inlenersbeloning, onkostenvergoedingen en fiscale- en juridische zaken. Ook kent u vanuit praktijksituaties de verschillende vormen van overtreding waar de SNCU in haar controlepraktijk en rechtszaken tegenaan loopt.

Het diploma Inspecteur Cao Uitzendkrachten bestaat uit twee examens:

- Arbeidsrecht en cao-toepassing
- Cao-inspectie

Na het behalen van beide examens ontvangt u het diploma Inspecteur Cao Uitzendkrachten.
Om voor de SNCU te mogen inspecteren, volgt u nog de extra module cao Handhaving bij de SNCU. Meer informatie hierover vraagt u op bij de SNCU.

Terug naar diploma's

Examens

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Bent u Inspecteur cao Uitzendkrachten of wilt u deze functie uitoefenen? Dan is het behalen van het diploma ‘Inspecteur cao Uitzendkrachten’ verplicht.
  Bent u een loonadministrateur van een uitzendbureau, vertegenwoordiger van een vakbond en/of werkgeversorganisatie of op een andere manier geïnteresseerd in de cao uitzendkrachten? Ook dan is het diploma Inspecteur Cao Uitzendkrachten een krachtige meerwaarde voor uw cv. Met het deelcertificaat ‘arbeidsrecht en cao toepassing’ hebt u inhoudelijke kennis van de cao uitzendkrachten en van alles op het gebied van arbeidsrecht voor deze doelgroep.

  Toelating

  • Voor het deelnemen aan het examen Arbeidsrecht & CAO toepassing is de vooropleiding verplicht.
   Bij inschrijving voor uw examen upload u uw bewijs van deelname van de erkende opleider ARTRA voor module 1 en 2, Arbeidsrecht uitzendkrachten, CAO toepassing en Casuïstiek  (examen modules A, B en C).
    
  • Voor het deelnemen aan het examen CAO Inspectie is de vooropleiding verplicht. Ook heeft u, voor u deel kunt nemen aan het examen CAO Inspectie, eerst met goed gevolg het examen Arbeidsrecht & CAO toepassing afgelegd. 
   Bij inschrijving voor uw examen upload u uw bewijs van deelname van de erkende opleider ARTRA voor module 3, Inspectiemethodiek en Rapportagemethodiek  (examen modules D en E).

  Blijkt dat u zonder aan de toelatingseisen te voldoen een examen hebt afgelegd? Dan ontvangt u geen uitslag en wordt het examengeld niet gerestitueerd.

 • Examendata & locaties
  Examen
  Soort
  Examendata
  Locaties*
  • Examen

   Arbeidsrecht en CAO toepassing

   Soort

   Online examen

   Examendata

   Elke werkdag

   Locaties*
    
    
  • Examen

   CAO Inspectie

   Soort

   Online examen

   Examendata

   Elke werkdag

   Locaties*
    
    
  * aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep? Uitprinten!
  U ontvangt uw examenoproep per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  De examens ‘Arbeidsrecht en Cao Toepassing’ en “Cao Inspectie” zijn openboekexamens. U mag alle mogelijke naslagwerken meenemen en gebruiken. 

  Het gebruik van elektronische hulpmiddelen anders dan een zakformaat rekenmachine is niet toegestaan.

   

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Vrijstelling op toelatingseisen
  Voor toelating tot het examen in het kader van periodieke herregistratie kan in plaats van het voorgaande ook aan de volgende toelatingseisen voldaan worden:

  1. Een geregistreerd diploma Inspecteur CAO Uitzendkrachten niet ouder dan 5 jaar.
  2. Per relevant onderdeel (A t/m E) eenmaal een bewijs van deelname aan erkende herhalingstraining niet ouder dan 5 jaar.
 • Bijzonderheden

  Herexamen

  • U schrijft zich in voor een herexamen op onze website via 'Inschrijven voor een examen'. 
  • U mag 2 maal een herexamen afleggen.  

   

 • Belangrijke examen informatie

  Het examen Arbeidsrecht & Cao Toepassing bestaat uit 29 gesloten vragen, waarvan 9 over casuïstiek. Het examen duurt 1 uur en 5 minuten.

  Het examen Cao Inspectie bestaat uit 12 open vragen, verdeeld over 3 cases. Het examen duurt 3 uur.

Naar de normale website Naar de mobiele website