Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Juridische Vaardigheden niveau 4

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 4
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Het juridische vak kent enkele basisaspecten. Iedere medewerker die werkt in dit interessante vakgebied krijgt hiermee te maken. Denk aan essentiële vaardigheden zoals het hanteren van een wettenbundel en het ontleden van wetsartikelen of dossierbeheer en -vorming. En een belangrijke vaardigheid voor juristen: taalbeheersing. Het programma van Juridische Vaardigheden niveau 4 is dus niet gericht op het verwerven van kennis van het recht.

Na het behalen van het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4 bent u in staat om juridische informatie te analyseren en te verwerken. Bent u bijvoorbeeld (startend) juridisch medewerker, - secretaresse of lid van een ondernemingsraad? In vele functies bent u gebaat bij juridische vaardigheden.

Verder groeien? 
In combinatie met de Associatiediploma's Vermogensrecht niveau 5, Arbeidsrecht niveau 5 en Ondernemingsrecht niveau 5 kunt u het functiegericht Associatiediploma Paralegal aanvragen. 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Komt u in uw werk in aanraking met wet- en regelgeving of het juridische vakgebied of ambieert u een functie waarin u gebaat bent met juridische vaardigheden? Dan is het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4 de juiste investering voor uw carrière. Denk aan functies als juridisch medewerker, - secretaresse, ambtelijk secretaris, medewerker personeelszaken of een lid van een ondernemingsraad en iedereen die met regelmaat te maken krijgt van aspecten uit het juridisch werkveld en regelgeving.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt, spreekt en schrijft. Wilt u op dit gebied uw kennis bijspijkeren en meer vertrouwen krijgen? Neem eens een kijkje bij het Associatie-examen Correspondentie Nederlands (niveau 3) of Zakelijke Communicatie Nederlands (niveau 4).

  Het varieert per vacature hoe de functie ingevuld wordt. Behoren de standaard werkzaamheden ook bij uw (toekomstige) functie, zoals bijvoorbeeld agendabeheer, organisatie van evenementen en vergaderingen of postverwerking? Dan raden wij u aan ook het Associatiediploma Secretariaatspraktijk te behalen.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Juridische Vaardigheden niveau 4 zijn € 184,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor een online examen geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor uw examen ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep uit te printen en op papier te laten zien.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

  Daarnaast mag u voor het examen Juridische Vaardigheden niveau 4 gebruik maken van:

  • Niet-geannoteerde Wettenbundel Staats- en bestuursrecht
  • Niet-geannoteerde Wettenbundel Burgerlijk (proces)recht
  • Niet-geannoteerde Wettenbundel Straf(proces)recht
  • Niet-geannoteerd Juridisch woordenboek
 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen; van een vrijstelling tot inzage, tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden
  • Het examenprogramma onder het kopje Downloads op deze pagina wordt binnenkort aangevuld met een toetsmatrijs.
  • Het examen Juridische Vaardigheden kunt u afleggen vanaf juni 2017. 

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.
   

 • Dit examen in het regulier onderwijs

  Het Associatie-examen Jurische Vaardigheden is zeer geschikt voor vo-leerlingen of mbo-studenten. 
  Bent u docent en wilt u uw leerlingen voorbereiden op dit examen om ze een voorsprong te geven én een waardevol Associatiediploma naast het reguliere schooldiploma? Neem gerust contact op met de Associatie. Bel 033-461 21 59 of stuur een e-mail naar sales@associatie.nl. Voor leerlingen/studenten geldt een aangepast tarief. Neem ook voor meer informatie over de tarieven contact op met de Associatie.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website