Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Engels

Omschrijving Examen

Terug

In een secretariële functie is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Een telefoongesprek of een e-mail schrijven, de kans dat u te maken krijgt met de Engelse taal is groot. Als directiesecretaresse of management assistent wordt daarom van u verwacht dat uw Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden op een gedegen niveau zijn. 

U legt het examen Engels af bij uw opleider of u hebt reeds een diploma in uw bezit waarmee u bewijst over het taalniveau B1 te beschikken. U kunt zich dus niet via deze website inschrijven voor dit examen.

Het examen Engels maakt onderdeel uit van het Praktijkdiploma Directiesecretaresse en het Praktijkdiploma Management Assistent.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Als directiesecretaresse of management assistent wordt van u verwacht dat uw Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden op B1 taalniveau zijn of hoger.

  B1 taalniveau staat voor:

  "Kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, op school en in de vrije tijd. Kan zich redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen."

 • Tarieven

  U legt het examen Engels niet af bij de Associatie. Kijk onder 'Bijzonderheden' voor meer informatie.

 • Bijzonderheden

  U legt het examen Engels af bij uw opleider of u hebt reeds een diploma in uw bezit waarmee u bewijst over het gewenste niveau te beschikken. U kunt zich dus niet via deze website inschrijven voor dit examen.

  Geldige diploma's:

  • Havo diploma
  • Vwo diploma
  • Mbo diploma niveau 4
  • Een diploma op B1 niveau of hoger voor Engels lezen, luisteren, spreken en schrijven

  Twijfelt u of uw diploma voldoet aan bovenstaande eisen? Informeer bij uw opleider of neem contact op met de Klantenservice van de Associatie. Bel met 033 - 461 21 59 of stuur een e-mail naar klantenservice@associatie.nl. 

Naar de normale website Naar de mobiele website