Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Loonheffingen niveau 3

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Met het certificaat Loonheffingen niveau 3 op zak, heeft u kennis van loonadministratie, loonbelastingtabellen en loonaangifte.
Ook zaken zoals de werkkostenregeling, loonheffing en voorlopige aanslag inkomstenbelasting zijn aan bod gekomen. Dit certificaat biedt een meerwaarde voor een (toekomstig) personeelsmedewerker, salarisadministrateur of eigenaar van een midden- of kleinbedrijf. 

Verder groeien?
Samen met het Associatiecertificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3 brengt dit certificaat u het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®). U kunt aan de slag als startende salarisadministrateur of assistent op een afdeling Loonadministratie. 

In combinatie met de Associatiecertificaten Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3 en Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 levert dit certificaat u het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®) op. Hiermee toont u aan dat u zelfstandig de functie medewerker personeelszaken kunt uitvoeren. 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Loonheffingen niveau 3 is bestemd voor de administratieve medewerker die werkzaam is of wil zijn op het terrein van loonadministratie.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Loonheffingen niveau 3 zijn € 179,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden
  • De geldigheidstermijn van de certificaten Loonheffingen niveau 3 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3 is 4 jaar. Wilt u het Associatiediploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) of Medewerker Personeelszaken (MPZ®) behalen? Houdt u dan de geldigheidsduur goed in de gaten. 
  • Het voorbeeldexamen vindt u deze in uw account. U gaat naar 'Mijn account' rechtsbovenin de pagina. Om voorbeeldexamens te downloaden gaat u naar Download voorbeeldexamens. 
 • Belangrijke examen informatie
  • De termijn voor het verwerken van wetswijzigingen in de examenvragen van Loonheffingen niveau 3 is 6 maanden.
  • Het online examen Loonheffingen niveau 3 bestaat uit 20 open en gesloten vragen en duurt 75 minuten.
 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages
  Geslaagd Niet geslaagd

  Gemiddeld cijfer: 6.9

  Slagingspercentage: 84.1%

  Type: Online - Periode: januari 2019 t/m december 2019
Naar de normale website Naar de mobiele website