Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Voor een personeels- of loonfunctionaris is Personeel, organisatie & communicatie een zeer nuttige aanvulling op het cv. U hebt kennis in huis op het gebied van loopbaanontwikkeling, personeelsplanning en diverse communicatie- en informatievormen. U snapt de relatie tussen het management en personeelszaken. U weet welke instrumenten u kunt inzetten en u hebt kennis van werving en selectie. Interne communicatie is voor een personeelsfunctionaris van groot belang, en ook op dit gebied komt u beslagen ten ijs met Personeel, organisatie & communicatie op zak.

In combinatie met Loonheffingen niveau 3 en Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 3 brengt dit certificaat u het Associatiediploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®). Hiermee toont u aan dat u zelfstandig de functie van medewerker personeelszaken kunt uitvoeren: de spin in het web van de personeelsafdeling.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3 is waardevol voor:

  • Personeelsfunctionaris
  • Salarisadministrateur

  Er is geen vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3 zijn € 179,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Zodra het voorbeeldexamen beschikbaar is, vindt u deze in uw account. U gaat naar 'Mijn account' rechtsbovenin de pagina. Om voorbeeldexamens te downloaden gaat u naar Download voorbeeldexamens. 

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 3 bestaat uit 24 open en gesloten vragen en duurt 75 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website