Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Bedrijfsadministratie niveau 5

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Met Bedrijfsadministratie niveau 5 bent u in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity based costing en leasing. Omdat de focus op dit niveau ligt op de toepassing van de theorie, kunt u uw kennis moeiteloos direct in de praktijk inzetten.

Verder groeien?
In combinatie met Kostencalculatie niveau 5, Financiering niveau 5 en Belastingwetgeving niveau 5 levert dit certificaat u het Associatiediploma MBA® op. Dit veelgevraagde diploma opent deuren bij werkgevers. 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 5 maakt deel uit van het Associatiediploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Met het Associatiediploma MBA® kunt u zelfstandig een functie uitvoeren in de financieel-administratieve sector:

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

  • Financieel medewerker/manager
  • Economisch medewerker/manager
  • Verantwoordelijke functie op financieel - administratief gebied.
 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Bedrijfsadministratie niveau 5 zijn € 209,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Per 1 september 2017 heeft de Associatie wijzigingen doorgevoerd in de examenprogramma's van Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). U kunt kiezen voor de examens op deze pagina. 

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

  Tijdens het examen Bedrijfsadministratie niveau 5 wordt gebruik gemaakt van een bijlage met grootboekrekening. De grootboekrekening wordt op de toetslocatie op papier uitgedeeld. Deze bijlage kunt u tijdens het examen ook digitaal openen.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Aanpassing examenprogramma's MBA
  Per 1 september 2017 zijn er enkele wijzigingen in de examenprogramma's van Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) doorgevoerd. Het doel is om met deze wijzigingen beter aan te sluiten op de VBA® examens, zodat u eenvoudig door kunt stromen naar een hoger niveau. Het oude examen MBA kunt u niet meer afleggen.

  Het examenprogramma m.i.v. september 2017 en een overzicht van de wijzigingen van Bedrijfsadministratie niveau 5 vindt u op deze pagina, onder het kopje 'Downloads'.

  De oude certificaten en de huidige examens met einddatum 31-01-2018 of 30-06-2018 kunnen worden gecombineerd met de nieuwe examens die vanaf 01-09-2017 worden afgenomen.

  Oud (t/m 31-12-2015)  Huidig examenprogramma  Nieuw examenprogramma (vanaf 01-09-2017) 
  Bedrijfsadministratie  Bedrijfsadministratie niveau 5 (t/m 30-06-2018) Bedrijfsadministratie niveau 5
  Bedrijfseconomie Kostencalculatie niveau 5 (t/m 31-01-2018) Kostencalculatie niveau 5
  Financiële Rapportage & Analyse Financiering niveau 5 (t/m 31-01-2018) Financiering niveau 5
  Belastingwetgeving Belastingwetgeving niveau 5

  Geen wijzigingen


  1. Certificaat Belastingwetgeving behaald voor 1-1-2016 is geldig tot 1-1-2020.
  2. Certificaat Belastingwetgeving niveau 5 is 4 jaar geldig.

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Bedrijfsadministratie niveau 5 bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 120 minuten. Per 9 maart 2018 bestaat het examen uit 20 vragen (in plaats van 24 vragen).

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages
  Geslaagd Niet geslaagd

  Gemiddeld cijfer: 5.4

  Slagingspercentage: 53.8%

  Type: Online - Periode: 1 september 2019 t/m 1 augustus 2020
Naar de normale website Naar de mobiele website