Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Belastingwetgeving niveau 5

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Belasting: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Met Belastingwetgeving niveau 5 kent u - het belang van - de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers. Met kennis van de belangrijkste belasting-gerelateerde termen bent u moeiteloos in staat een belastingaangifte te doen.

Verder groeien?
In combinatie met Bedrijfsadministratie niveau 5, Kostencalculatie niveau 5 en Financiering niveau 5 levert dit certificaat u het Associatiediploma MBA® op. Dit veelgevraagde diploma opent deuren bij werkgevers. 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Het certificaat Belastingwetgeving niveau 5 maakt deel uit van het Associatiediploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Met het Associatiediploma MBA® kunt u zelfstandig een functie uitvoeren in de financieel-administratieve sector:

  • Financieel medewerker/manager
  • Economisch medewerker/manager
  • Verantwoordelijke functie op financieel - administratief gebied.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Belastingwetgeving niveau 5 zijn € 209,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep? Uitprinten!
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

  Daarnaast mag u bij het examen Belastingwetgeving niveau 5 gebruikmaken van:

  • Een niet-geannoteerde fiscale wettenbundel.
  • Het fiscaal memo. Echter, wij raden het gebruik van alleen het fiscaal memo sterk af. 

  Een kopie van een wettekst of een gedownloade wettekst is niet toegestaan. In de wettenbundel/wettekst is het toegestaan om de door de uitgeverij aangeleverde tabjes in te voegen. Als door de uitgeverij geen tabjes worden meegeleverd, mag u gebruik maken van zogenaamde geeltjes. Daarnaast wordt toegestaan deze tabjes of geeltjes te beschrijven met uitsluitend de titel van de navolgende wet. Het is toegestaan om te markeren in de wettenbundel/wettekst. Notities zijn niet toegestaan.

  Voor alle hulpmiddelen geldt: u mag een versie van het huidige jaar of voorgaand jaar gebruiken. Tijdens de correctie wordt er rekening gehouden met de versie die u gebruikt.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Aanpassing examenprogramma's MBA
  Per 1 september 2017 worden er enkele wijzigingen in de examenprogramma's van Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) doorgevoerd. Het doel is om met deze wijzigingen beter aan te sluiten op de VBA® examens, zodat u eenvoudig door kunt stromen naar een hoger niveau. 

  Het examen Belastingwetgeving niveau 5 blijft ongewijzigd.


  • De geldigheidstermijn van het certificaat Belastingwetgeving niveau 5 is 4 jaar. Wilt u het Associatiediploma MBA® behalen? Houdt u dan de geldigheidsduur goed in de gaten.
  • Is er een wetswijziging ingegaan op 1 januari van een bepaald jaar? Dan zijn deze 6 maanden later in het examen verwerkt.
  • Het enkel noemen van wetartikelen als motivatie van een antwoord levert in het examen Belastingwetgeving niveau 5 geen punten op.

  De oude certificaten en de huidige examens met einddatum 31-01-2018 of 30-06-2018 kunnen worden gecombineerd met de nieuwe examens die vanaf 01-09-2017 worden afgenomen.

  Oud (t/m 31-12-2015)  Huidig examenprogramma  Nieuw examenprogramma (vanaf 01-09-2017) 
  Bedrijfsadministratie  Bedrijfsadministratie niveau 5 (t/m 30-06-2018) Bedrijfsadministratie niveau 5
  Bedrijfseconomie Kostencalculatie niveau 5 (t/m 31-01-2018) Kostencalculatie niveau 5
  Financiële Rapportage & Analyse Financiering niveau 5 (t/m 31-01-2018) Financiering niveau 5
  Belastingwetgeving Belastingwetgeving niveau 5

  Geen wijzigingen


  1. Certificaat Belastingwetgeving behaald voor 1-1-2016 is geldig tot 1-1-2020.
  2. Certificaat Belastingwetgeving niveau 5 is 4 jaar geldig.

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Belastingwetgeving niveau 5 bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 120 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages
  Geslaagd Niet geslaagd

  Gemiddeld cijfer: 5.5

  Slagingspercentage: 55.7%

  Type: Online - Periode: 1 september 2019 t/m 1 augustus 2020
Naar de normale website Naar de mobiele website