Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Notuleren

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Let op: per 1 september 2022 stopt de Associatie met het aanbieden van dit examen.

Notuleren is een vak apart. Een vergadering correct samenvatten vraagt om specifieke vaardigheden: grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samenvatten. Met het Associatiediploma Notuleren weet u hoe u kort en zakelijk de inhoud van een vergadering formuleert. Dit Associatiediploma is onmisbaar voor een notulist in een zakelijke omgeving.

Verder groeien?
In combinatie met de Associatiediploma's Secretariaatspraktijk, Correspondentie Nederlands en Computervaardigheden brengt dit diploma u het functiegerichte Associatie Praktijkdiploma Secretaresse. Hiermee toont u aan dat u zelfstandig de functie van secretaresse kunt uitvoeren. Als een spin in het web pakt u alle grote en kleine klussen aan en voert u deze zelfstandig en correct uit. 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Wilt u kort en zakelijk de inhoud van een vergadering kunnen notuleren? Haal dan het Associatiediploma Notuleren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Notuleren zijn € 116,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum. Examenoproep De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving.Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Daarnaast mag u tijdens dit examen gebruikmaken van het Groene Boekje.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Notuleren bestaat uit open vragen en schrijfopdrachten en duurt 120 minuten.

  De schrijfopdrachten zijn notuleeropdrachten naar aanleiding van vier video’s met delen van verschillende vergadersituaties. U maakt notulen van deze vergaderingen. U ontvangt op de toetslocatie een headset waarmee u de geluidsfragmenten kunt beluisteren.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website