Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Ondernemingsrecht niveau 5

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Ondernemingsrecht is een boeiend vakgebied. Als onderdeel van het privaatrecht houdt ondernemingsrecht zich bezig met rechtspersonen en niet-rechtspersonen. Ondernemingen dus. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende rechtsvormen die mogelijk zijn en de vraag hoe een onderneming opgericht moet worden. Hoe zit het met de aansprakelijkheid en welke verplichtingen heeft een ondernemer bij het voeren van de administratie?

Wanneer u het examen Ondernemingsrecht niveau 5 heeft afgerond, heeft u relevante kennis in huis om bijvoorbeeld te kunnen werken als juridisch medewerker of zelfstandig ondernemer. Ook voor medewerkers die in hun functie zijdelings te maken krijgen met regelgeving, is het diploma Ondernemingsrecht niveau 5 een waardevolle aanvulling op het cv.

Verder groeien?
Samen met het Associatiediploma Vermogensrecht niveau 5 en Arbeidsrecht niveau 5 kunt u het functiegericht Associatiediploma Juridisch Adviseur aanvragen. 
Het Functiegericht Associatiediploma Juridisch Adviseur geeft, in combinatie met het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4, recht op het aanvragen van het functiegericht Associatiediploma Paralegal.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Komt u in uw werk in aanraking met wet- en regelgeving op het gebied van ondernemingsrecht? Dan is het Associatiediploma Ondernemingsrecht niveau 5 de juiste investering in uw carrière. Denk aan functies als juridisch medewerker, - secretaresse, ambtelijk secretaris en iedereen die met regelmaat te maken krijgt met rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wat u kan helpen is het hebben van juridische vaardigheden. Dan kunt u omgaan met wetteksten en kunt u een wettenbundel hanteren. Neem eens een kijkje bij het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Ondernemingsrecht niveau 5 zijn € 203,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor een online examen geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor uw examen ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep uit te printen en op papier te laten zien.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

  Daarnaast mag u tijdens het examen Ondernemingsrecht niveau 5 het volgende hulpmiddel gebruiken:

  • Niet-geannoteerde Wettenbundel Burgerlijk Recht
 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen; van een vrijstelling tot inzage, tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden
  • Het examenprogramma is beschikbaar en vindt u op deze pagina onder het kopje Downloads.
  • Het voorbeeldexamen wordt eind 2017 gepubliceerd.
  • Het examen Ondernemingsrecht niveau 5 kunt u afleggen vanaf februari 2018. 

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website