Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Bedrijfsadministratie niveau 4

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 4
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Met het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 bent u in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen. Een flinke stap in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding. 

Verder groeien? In combinatie met Kostencalculatie niveau 4 en Financiering niveau 4 levert dit certificaat u het Associatie PDB® op. Een van de meest gevraagde diploma's in het administratieve werkveld.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Hebt u enige kennis van administratie of bent u al werkzaam is in een financieel-administratieve functie? Wilt u zelfstandig de boekhouding voeren en bent u klaar voor een carrière in het bedrijfsleven? Dan is Bedrijfsadministratie niveau 4 voor u een must en een mooie opstap naar het veelgevraagde PDB®.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Bedrijfsadministratie niveau 4 zijn € 179,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

  Tijdens het examen Bedrijfsadministratie niveau 4 wordt gebruik gemaakt van een bijlage met grootboekrekening. De grootboekrekening wordt op de toetslocatie op papier uitgedeeld. Deze bijlage kunt u tijdens het examen ook digitaal openen.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Bedrijfsadministratie niveau 4 bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 120 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages
  Geslaagd Niet geslaagd

  Gemiddeld cijfer: 6.6

  Slagingspercentage: 76.1%

  Type: Online - Periode: januari 2019 t/m december 2019
Naar de normale website Naar de mobiele website