Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3

Wilt u als zzp'er aan de slag of hebt u ambitie in het midden- en kleinbedrijf? Dan hebt u naast een toekomstvisie ook kennis nodig op het gebied van ondernemerschap. Als zelfstandige gaat u aan de slag met verkoop, marketing, eventueel personeel en ook financieel komt een hoop op u af. Met het Associatiediploma Financieel Ondernemer hebt u de basiskennis in huis op het gebied van ondernemerschap en hebt u kennis van en inzicht in boekhouden. U bent gedegen voorbereid op een zakelijk succesvol succes.

Diploma aanvragen?
Het Associatiediploma is een functiegericht diploma. Met dit diploma toont u verdieping en verbreding van uw kennis aan: een uitstekende investering in uw carrière! Bent u in het bezit van alle benodigde diploma's? Vraag dan het Associatiediploma Financieel Ondernemer aan via onze webshop. Kies voor Examenproduct aanvragen. 

Examens

Terug

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Steeds meer Nederlanders kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. De ene gaat aan de slag als zzp'er, de andere keist voor een eigen onderneming met personeel. Voor de (toekomstig) zelfstandig ondernemer die zijn mannetje wil staan op financieel vlak, is het Functiegericht Associatiediploma Financieel Ondernemer een gedegen voorbereiding op het ondernemerschap.

  Beschikt u over de volgende diploma's, dan kunt u het Associatiediploma Financieel Ondernemer aanvragen:

  • Basiskennis Boekhouden (BKB®) / Elementair Boekhouden
  • Basiskennis Ondernemerschap

  ​Hebt u voor 1 januari 2016 het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) of het Associatiediploma Elementair Boekhouden behaald? Deze kunt u inzetten voor het huidige diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) / Elementair Boekhouden.

 • Examendata & locaties
  Examen
  Soort
  Examendata
  Locaties*
  • Examen

   Basiskennis Ondernemerschap

   Soort

   Online examen

   Examendata

   Elke werkdag

   Locaties*
  • Examen

   Basiskennis Boekhouden (BKB®)

   Soort

   Online examen

   Examendata

   Elke werkdag

   Locaties*
  * aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven

  De kosten voor de examens van Financieel Ondernemer zijn:

  • Basiskennis Ondernemerschap € 174,00
  • Basiskennis Boekhouden (BKB®) € 184,00

  Deze tarieven zijn exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep? Uitprinten!
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Bijzonderheden

  ​Hebt u voor 1 januari 2016 het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) of het Associatiediploma Elementair Boekhouden behaald? Deze kunt u inzetten voor het huidige diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

 • Belangrijke examen informatie

  Bent u in het bezit van alle benodigde diploma’s? Vraag dan het functiegerichte diploma Financieel Ondernemer aan. Ga naar de pagina Examenproducten in de webshop en upload de gevraagde documenten. De kosten voor een functiegericht diploma zijn € 31,00 excl. btw.

  U ontvangt uw diploma uiterlijk 4 weken na uw aanvraag. Het functiegerichte diploma toont een verdieping en/of verbreding van kennis aan, die bepaalde diplomalijnen/vakgebieden overschrijdt.

Inschrijven & aanvragen

Inschrijven voor een examen? Inzage, vrijstelling of een ander examenproduct aanvragen? Regel het direct via onze webshop.

Zoek opleider

Zoek direct een opleider bij u in de buurt

Naar de normale website Naar de mobiele website