Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 4
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het weten van verschillende gespreksvormen of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden.
Met het certificaat Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 komt u goed beslagen ten ijs.

Verder groeien?
In combinatie met Loonheffingen niveau 4 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4 brengt dit certificaat u het Associatiediploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Hiermee bent u in staat zelfstandig een loonadministratie te voeren. 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 is geschikt voor medewerkers op de loonadministratie en/of afdeling personeelszaken en degenen die zich willen specialiseren in de loonadministratie van (middel)grote organisaties. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 zijn € 179,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Sluitingsdatum
  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen. 

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  In uw account vindt u het voorbeeldexamen Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4. U gaat naar 'Mijn account' rechtsbovenin de pagina. De voorbeeldvragen geven een beeld van de manier waarop een aantal onderwerpen worden bevraagd en het niveau waarop deze onderwerpen worden getoetst. 

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 bestaat uit 26 open en gesloten vragen en duurt 2 uur.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages
  Geslaagd Niet geslaagd

  Gemiddeld cijfer: 6

  Slagingspercentage: 69.7%

  Type: Online - Periode: januari 2019 t/m december 2019
Naar de normale website Naar de mobiele website