Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Basiskennis Correspondentie Nederlands

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 2
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Helder én foutloos corresponderen? Met het Associatiediploma Basiskennis Correspondentie Nederlands op zak zijn uw teksten grammaticaal correct en in de juiste stijl. Dit diploma is een aanrader voor elke secretaresse, telefoniste en receptioniste. Met een kort verhaal of een aantal trefwoorden van uw leidinggevende, kunt u een brief of telefoonmemo opstellen. Van de referentieregel tot de correcte afsluiting. Met Basiskennis Correspondentie Nederlands zet u de eerste stap naar zelfstandige en foutloze correspondentie.

Verder groeien?
Hebt u ook de Associatiediploma’s Basiskennis Secretariaatspraktijk en Basiskennis Computervaardigheden gehaald? Dan kunt u het functiegerichte Associatie Praktijkdiploma Medewerker Secretariaat aanvragen. Dit functiegerichte diploma toont u aan dat u alle uitvoerende werkzaamheden op een secretariaat onder de knie hebt.
 

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Wilt u zelfstandig, helder en foutloos corresponderen? Haal dan het Associatiediploma Basiskennis Correspondentie Nederlands.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt en redelijk spreekt en schrijft.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Basiskennis Correspondentie Nederlands zijn € 113,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

  Daarnaast mag u tijdens dit examen gebruikmaken van het Groene Boekje.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Basiskennis Correspondentie Nederlands bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 60 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website