Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Rapporteren & Adviseren door Financials

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Scriptie

Omschrijving Examen

Terug

Als financieel expert bent u deskundig in uw vak. Maar kunt u de resultaten van uw werk ook duidelijk overbrengen op anderen? Goede schriftelijke communicatie is bij financieel-economische onderwerpen een noodzaak. Deze zijn immers niet voor iedereen even toegankelijk. Met het Associatiediploma Rapporteren & Adviseren door Financials bent u getraind om effectief en op maat te rapporteren. Of het nu gaat om een begrotingsrapportage of jaarverslag, u vertaalt uw resultaten probleemloos voor non-financials, compleet met schriftelijke toelichting, conclusies en adviezen. Voor financiële experts met sterke communicatieve vaardigheden gaan veel deuren open.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Rapporteren & Adviseren door Financials is bestemd voor:

  • administrateurs op mbo-niveau
  • MBA'ers die de titel RFM® willen verkrijgen.

  Er is geen specifieke opleiding vereist.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Sluitingsdatum aanmelden
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

   Sluitingsdatum aanmelden
    
   Locaties*

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Rapporteren & Adviseren door Financials zijn € 209,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  Voor de beoordeling van uw rapport schrijft u zich in voor het examen Rapporteren & Adviseren door Financials. Klik hiervoor op de button Inschrijven & aanmelden. Dit kan gedurende het gehele jaar, wanneer het u uitkomt. U verstuurt de digitale versie van uw scriptie via een e-mail naar klantenservice@associatie.nl. Samen met het rapport ontvangen we graag de Verklaring van eigen werk. Dit formulier vindt u op deze pagina onder Downloads.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het examen Rapporteren & Adviseren door Financials bestaat uit het zelfstandig schrijven en aanleveren van een adviesrapport over een onderwerp naar eigen keuze dat rechtstreeks verband houdt met de financieel-economische praktijk. U toont door middel van het gekozen onderwerp aan, de (theoretische) vaardigheden te kunnen vertalen in een zelfstandig opgezet en uitgevoerd rapport dat voldoet aan de eindtermen, zoals beschreven in het Examenprogramma.

  Het rapport heeft:

  • Minimaal 10, maximaal 15 pagina's (exclusief bijlagen)
  • Minimaal 5000, maximaal 8000 woorden (exclusief bijlagen)
 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

Naar de normale website Naar de mobiele website