Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Secretariaatspraktijk

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 3
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Let op: per 1 september 2022 stopt de Associatie met het aanbieden van dit examen.

Het Associatie-examen Secretariaatspraktijk toetst drie onmisbare basisvaardigheden van een  secretaresse:

 • Agendabeheer en ondersteuning van de manager
 • Organisatie van bijeenkomsten en evenementen
 • Organisatie van (internationale) reizen.

Met het Associatiediploma Secretariaatspraktijk hebt u deze taken goed in de vingers. U kunt omgaan met een papieren en met een elektronische agenda. Door afspraken vast te leggen en te bewaken ondersteunt u de manager in zijn dagelijkse werk. Bij het organiseren van bijeenkomsten komt veel kijken, zoals het boeken van locaties en het opstellen van een agenda. Met dit diploma hebt u de kennis om deze taken te vervullen.

Verder groeien?
In combinatie met de Associatiediploma's Correspondentie Nederlands, Notuleren en Computervaardigheden brengt dit diploma u het functiegerichte Associatie Praktijkdiploma Secretaresse. Hiermee toont u aan dat u zelfstandig de functie van secretaresse kunt uitvoeren. Als een spin het web pakt u alle grote en kleine klussen aan.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Ambieert u een glanzende carrière als secretaresse? Haal dan het Associatiediploma Secretariaatspraktijk. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. 

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Secretariaatspraktijk zijn € 116,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels

  Daarnaast mag u tijdens dit examen gebruikmaken van het Groene Boekje.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Secretariaatspraktijk bestaat uit open en gesloten vragen en duurt 60 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website