Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Training

Examinering is een vak apart. Ons vak. Daarom biedt de Associatie trainingen en workshops op het gebied van toetsontwikkeling, examenafname, examenlogistiek en nazorg. Onze trainingen en workshops zijn maatwerk, afgestemd op uw doelen, het niveau van uw medewerkers en branche. Een greep uit ons trainingsaanbod:

Trainingen voor Toetsconstructeurs en examencommissies

Alles weten over toetstechnieken? Online, schriftelijk, mondeling en competentiegericht? Volg dan een van onderstaande trainingen. Een uitgebreidere beschrijving vindt u in onze brochure.

 • Training Ontwikkelen leerdoelen en toetsvormen
 • Training Ontwikkelen van vragen en toetsen
 • Training Online examinering
 • Training Examencommissies
  Een uitgebreide experttraining voor leden van examencommissies.
 • Training Taalniveau
  Leer de verschillende taalniveaus herkennen en toepassen bij examens.
 • Training Evaluatie
  Over statistische evaluatie van toetsen, examens en het geven van goede feedback. 

Trainingen voor Surveillanten en organisatoren van examens

Het afnemen van een examen en de surveillance vraagt om expertise. Wat zijn de juiste procedures? Hoe zorg ik voor goed toezicht en hoe signaleer ik fraude? Uiteraard is er ook aandacht voor de controle van examenopgaven & -middelen en het omgaan met onregelmatigheden. Na de training Examenleiders & surveillanten beheersen medewerkers de kneepjes van het vak.

Correctoren

Voor correctoren bieden wij de training Beoordelen (corrigeren) van examens. U leert examens objectief en efficiënt te beoordelen, antwoordmodellen toe te passen, cesuurbepaling en valkuilen ontwijken bij het beoordelen.

Meer weten? Workshops op maat?

U kunt een volledige training volgen of alleen een bepaald onderdeel. Meer weten over een van de trainingen of een workshop op maat? Wenst u een training over een ander toetsgerelateerd onderwerp? Download onze brochure Partner in examinering of neem direct, geheel vrijblijvend, contact op met een van onze accountmanagers op 033 - 461 21 59 of via trainingen@associatie.nl

Overige onderwerpen

Naar de normale website Naar de mobiele website