Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Update examenprogramma’s VBA® niveau 6

Update examenprogramma’s VBA® niveau 6

09:34 22-08-2017

Per 1 januari 2018 breidt de Associatie haar aanbod financieel-administratieve examens op niveau 6 uit. Voor een nog betere aansluiting op het MBA wijzigt ook de inhoud van het VBA® programma. De nieuwe en aangepaste examenprogramma’s staan nu online.

Twee nieuwe modules
De Associatie heeft twee nieuwe financieel-administratieve examens ontwikkeld op niveau 6. Deze examenprogramma’s staan nu op de website:

Aangepaste examenprogramma’s
Met de ontwikkeling van de nieuwe examens is ook opnieuw naar de huidige examenprogramma’s gekeken, zowel qua naam als inhoud. De examenprogramma’s van de volgende examens zijn gewijzigd:

De exacte wijzigingen vindt u in het wijzigingsdocument van het betreffende examen. Waar nodig worden de voorbeeldexamens hierop aangepast. In het najaar verschijnen deze voorbeeldexamens online en vanaf 1 januari 2018 worden de examens digitaal afgenomen.

Gevolgen voor het VBA®-diploma
Elk examen leidt tot een apart certificaat. Een deel van de examens op niveau 6 leidt bovendien tot het Associatiediploma Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accounting (VBA®). Vanaf 1 januari 2018 ontvangt u het VBA®-diploma na het behalen van: Bedrijfsadministratie niveau 6, Belastingrecht niveau 6, Externe Verslaggeving niveau 6, Financiering niveau 6 en Management Accounting & Control niveau 6. Fiscale Jaarrekening niveau 6 is per 1 januari 2018 geen onderdeel meer van het VBA®.

Deze aanpassingen in het VBA® zorgen voor een nog betere aansluiting tussen niveau 5 (MBA) en niveau 6. De wijzigingen zijn in overleg met opleiders en uitgevers tot stand gekomen.

Meer leest u in het document: Wanneer ontvangt u het diploma VBA®?

Naar de normale website Naar de mobiele website