Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Vermogensrecht niveau 5

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met hbo-ad
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Vermogensrecht omvat de gebieden goederenrecht en verbintenissenrecht. In vele functies krijgt u hier direct of indirect mee te maken. 
U wilt antwoord kunnen geven op vragen zoals 'Wanneer is er sprake van rechtshandeling', ’Wat is goederenrecht?' Maar ook regelgeving met betrekking tot de koopovereenkomst en de huurovereenkomst en wanneer er sprake is van eigendom, verjaring of een onrechtmatige daad. Met het Associatiediploma Vermogensrecht niveau 5 op zak bent u een volwaardig adviseur op het gebied van vermogensrecht.

Verder groeien?
Samen met het Associatiediploma Ondernemingsrecht niveau 5 en Arbeidsrecht niveau 5 kunt u het functiegericht Associatiediploma Juridisch Adviseur aanvragen.
Het Functiegericht Associatiediploma Juridisch Adviseur geeft, in combinatie met het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4, recht op het aanvragen van het functiegericht Associatiediploma Paralegal.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Komt u in uw werk in aanraking met wet- en regelgeving op het gebied van goederenrecht of verbintenissenrecht? Dan is het Associatiediploma Vermogensrecht niveau 5 de juiste investering in uw carrière. Denk aan functies als juridisch medewerker, - secretaresse, ambtelijk secretaris en iedereen die met regelmaat te maken krijgt met verbintenissen en goederenrecht.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wat u kan helpen is het hebben van juridische vaardigheden. Dit helpt u om om te gaan met wetteksten en het hanteren van een wettenbundel. Neem eens een kijkje bij het Associatiediploma Juridische Vaardigheden niveau 4.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Vermogensrecht niveau 5 zijn € 209,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor een online examen geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor uw examen ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep uit te printen en op papier te laten zien.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels.

  Daarnaast mag u tijdens het examen Vermogensrecht niveau 5 het volgende hulpmiddel gebruiken:

  • Niet-geannoteerde Wettenbundel Burgerlijk Recht
 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen; van een vrijstelling tot inzage, tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen. 

 • Bijzonderheden
  • Het examenprogramma is beschikbaar en vindt u onder het kopje Downloads op deze pagina.
  • Het voorbeeldexamen wordt eind 2017 gepubliceerd.
  • Het examen Vermogensrecht niveau 5 kunt u afleggen vanaf april 2018. 

  Wilt u oefenen met de examensoftware? Bekijk hier het demo-examen.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website