Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Waarde diploma's

De arbeidsmarkt vraagt om goed gekwalificeerd personeel. Scholing is daarbij onontbeerlijk. Maar als het niet transparant is wat de leeropbrengsten zijn, is het diploma niet waardevol & waardevast. Om de waarde van een diploma te kunnen vergroten, moet u weten wat de waarde van een diploma bepaalt.

Waarde diploma = (KO + KE)2

De waarde van een diploma is een optelsom van kwaliteit van uw opleiding (KO) en de kwaliteit van examinering (KE). Als dat beide op orde is: winst in het kwadraat! Dan geniet u het vertrouwen van studenten én werkgevers.

Subjectieve en objectieve waarde

De hbo-raad heeft in 2010 onderzoek gedaan naar factoren die de waarde van een diploma bepalen. De conclusie uit een onderzoek is dat een diploma van objectieve en subjectieve waarde moet zijn. De objectieve waarde wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de opleiding én de kwaliteit van de examinering. De subjectieve waarde wordt bepaald door de opinie van vervolgopleiders en werkgevers. De reputatie van de opleiding, school én van het exameninstituut spelen hierbij een rol.
Download het volledige onderzoeksrapport. 

Hoe vergroot u de kwaliteit?

Door te investeren in de kwaliteit van uw opleiding en van examinering. Wilt u zorgen voor waardevolle en waardevaste diploma's? Investeer dan in:

  • 100% onafhankelijke examinering;
  • een stevige afdeling kwaliteitsmanagement;
  • periodieke meting klanttevredenheid;
  • continue investering in deskundigheid van examencommissies, teamleiders, surveillanten en correctoren;
  • transparante beoordelings- en correctieprocessen;
  • toezicht onderwijsinspectie.

Investeren?

U kunt investeren in de deskundigheid van uw eigen personeel en examinering. Wij zijn graag uw partner op het gebied van examinering. Maar u kunt natuurlijk ook de examinering aan de Associatie uitbesteden.
Dan heeft u meteen alle bovenstaande punten geregeld. Wilt u meer weten? Download onze brochure Partner in Examinering. En neem gerust contact op met een van onze account managers op +31 (0)33 461 21 59 of via sales@associatie.nl.

De Associatie levert vertrouwen. Nu en in de toekomst.

De waarde van diploma's maximaliseren?

Vraag gratis een adviesgesprek aan via +31 (0)33 461 21 59 of sales@associatie.nl.

Naar de normale website Naar de mobiele website