Uw browser heeft javascript uit staan, deze website zal hierdoor niet naar behoren functioneren. Uitleg hoe u javascript aanzet

Het wordt u afgeraden om de webshop te benaderen via een mobiele telefoon.

Zakelijke Correspondentie Nederlands

Opleidingsniveau
Vergelijkbaar met mbo 4
Examensoort
Online

Omschrijving Examen

Terug

Voor veel functies is kennis van de Nederlandse taal onontbeerlijk. Zeker als u directiesecretaresse of personeelsconsulent bent. Wilt u verschillende stijlen en briefsoorten kennen én goed kunnen schrijven? Ga dan voor het Associatiediploma Zakelijke Correspondentie Nederlands. U kunt ook brieven en teksten van anderen redigeren en corrigeren. Daarbij weet u wat een huisstijl is en hoe u de huisstijl van de organisatie toepast.

Verder groeien?
Samen met de Associatiediploma’s Secretariaatspraktijk, Notuleren, Communicatie & Management en Engels Anglia Intermediate kunt u het functiegerichte Associatie Praktijkdiploma Directiesecretaresse aanvragen. Hiermee toont u aan dat u zelfstandig de functie van directiesecretaresse kunt uitvoeren. Als steun en toeverlaat van een manager, directeur of managementteam bent u communicatief en sociaal zeer sterk. Naast uitvoerende taken hebt u ook coördinerende werkzaamheden. Kortom: een zelfstandige functie.

Het Associatiediploma Zakelijke Correspondentie Nederlands biedt nog meer perspectief! Samen met de diploma’s Arbeidsrecht en Middle Management & Bedrijfsvoering levert dit diploma u het Associatiediploma Personeelsconsulent. U adviseert de manager Personeelszaken en de directie over het personeels- en organisatiebeleid.

Praktische informatie

 • Doelgroep & vooropleiding

  Wilt u zelfstandig en foutloos diverse briefsoorten opstellen en redigeren? Dan is het Associatiediploma Zakelijke Correspondentie Nederlands de juiste investering in uw carrière.

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel belangrijk dat u de Nederlandse taal goed begrijpt, spreekt en schrijft.

 • Examendata & locaties
  Datum
  Locaties*
  • Datum

   Elke werkdag

    
   Locaties*

   18 locaties

  *aantal locaties verschilt per type examen en of u een beperking hebt.
 • Tarieven
  De kosten voor het examen Zakelijke Correspondentie Nederlands zijn € 116,00 exclusief btw. Is uw opleider vrijgesteld van btw-heffing? Dan betaalt u over uw examen ook geen btw. Kijk voor meer informatie op de pagina Betalen.

 • Inschrijftermijnen & examenoproep

  U kunt elke werkdag online examen doen. Daarom geldt voor online examens geen sluitingsdatum.

  Examenoproep?
  De oproep voor online examens ontvangt u per e-mail, direct na uw inschrijving. Bij de toetslocatie kunt u uw examenoproep op uw telefoon of tablet laten zien. Uiteraard is het ook toegestaan om uw oproep te printen en op papier te tonen.

 • Toegestane hulpmiddelen

  Wilt u weten welke hulpmiddelen u standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Kijk dan op de pagina Procedures & regels. Daarnaast mag u tijdens dit examen gebruikmaken van het Groene Boekje.

 • Procedures & regels

  Gaat u examen doen? Kijk dan op onze pagina Procedures & regels. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u examen gaat doen. Ook leest u hoe u examenproducten kunt aanvragen: van een vrijstelling of inzage tot een vertaling van uw diploma.

 • Vrijstelling

  Wilt u weten of er standaard vrijstellingen zijn voor uw examen? Kijk op de pagina Procedures & regels. Hier staat ook hoe u een vrijstelling kunt aanvragen.

 • Belangrijke examen informatie

  Het online examen Zakelijke Correspondentie Nederlands bestaat uit open vragen en duurt 120 minuten.

 • Downloads

  Op deze pagina vindt u downloads met betrekking tot dit examen. Tip! Log in en kijk in onze webshop of er voorbeeldexamens beschikbaar zijn. Deze kunt u gratis downloaden.

 • Slagingspercentages

  Dit examen is (nog) niet voldoende afgenomen om een betrouwbaar slagingspercentage te kunnen tonen.

Naar de normale website Naar de mobiele website